IZAŠAO SA ROBIJE, PA IZREŠETAN U ŠIPRAŽJU! Jedan od najjačih narko dilera u Beogradu, okončao s PET METAKA U LEĐA BEŽEĆI OD UBICE!

IZAŠAO SA ROBIJE, PA IZREŠETAN U ŠIPRAŽJU! Jedan od najjačih narko dilera u Beogradu, okončao s PET METAKA U LEĐA BEŽEĆI OD UBICE!

Radovan Laketić (37) ubijen je ispred zgrade u kojoj je živeo od pre šest meseci, kad je izašao iz zatvora. Odslužio je osam godina kao jedan od najjačih dilera heroina u Beogradu

Radovan Laketić (37) iz Pljevalja ubijen je u beogradskom naselju Veljko Vlahović, samo šest meseci nakon što je izašao s robije, gde je bio zbog preprodaje heroina. Njegovo telo je pronašao njegov brat u šipražju nedaleko od zgrade u kojoj je Radovan živeo poslednjih meseci.

Laketić je bio u zatvoru osam godina, a 2009. je uhapšen kao jedan od najjačih dilera heroina u Beogradu.

Bežao od ubice

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, napadač je u Laketića ispalio osam hitaca, od kojih ga je pet pogodilo u leđa.
– Prema prvim podacima iz istrage, ubica je čekao Laketića u zasedi, u blizini njegove zgrade u Ulici Veljka Vlahovića. Laketić je očito primetio napadača i počeo je da beži, što objašnjava činjenicu da je izrešetan po leđima. Ubica je nakon toga pobegao – navodi Informerov sagovornik i dodaje:
– Teško ranjeni Laketić se oteturao do šipražja i telefonom pozvao svog brata, koji mu se, međutim, nije javio jer je spavao. Kad je Radovanov brat ujutru ustao, video je propušten poziv. Pozvao je svog brata, ali pošto mu se ovaj nije odazivao, krenuo je da ga traži. Ubrzo je našao Radovanovo telo u žbunju u blizini zgrade.

Radovanove komšije rekle su nam juče da nisu čuli pucnje.
– Moj stan gleda baš na ulaznu stranu zgrade i na to šipražje gde je telo pronađeno. Nisam čula nikakve pucnje, niti bilo kakvu viku ili zapomaganje. U šoku sam… – rekla je Laketićeva komšinica.

Informer/tanjug

Inače, Laketić je uhapšen u decembru 2009. u beogradskom naselju Banjica sa oko 21 kilogramom čistog heroina, vrednim oko 500.000 evra! Tada je važio za jednog od najjačih dilera heroina u Beogradu.

Laketić je bio uhapšen u trenutku kada je izašao iz svog iznajmljenog stana na Banjici. Seo je u automobil, i tada su ga opkolili inspektori za borbu protiv narkotika. 

U rancu su mu najpre našli dva kilograma heroina i više od kilogram smese paracetamola i kofeina za “seču” droge, kao i 700 evra. 

Zatim je prilikom pretresa stana na Banjici nađeno još 19,5 kilograma heroina, 6,4 kilograma paracetamola i kofeina, kao i blizu pola kilograma kokaina, osam grama hašiša, 25 grama laktoze za miksovanje, dva miksera s tragovima heroina, digitalne vage za precizno merenje…

Heroin u đonu

Utvrđeno je da je Radovan drogu nabavio u Turskoj, gde je sa saradnicima pakovao heroin u đonove muških gumenih papuča, a potom ih utovario u kombi. Vozilo je potom sam dovezao do Beograda.
Laketić je u to vreme imao još jedan stan u Beogradu, u Vidskoj ulici. Tamo je pronađeno 69.040 evra stečenih prodajom droge. Sve mu je to zaplenjeno, a sud mu je “odrezao” osam godina robije.

Share

autor