Šta su fat burneri i kako se koriste

Šta su fat burneri i kako se koriste

Jeli smo i pili tijekom uskrsnih blagdana, vjerojatno pretjerivali, no vrijeme je za povratak na stare staze, ljeto je sve bliže i zadnji je čas za brušenje forme i skidanje suvišnih masti. Prvo ću reći da te ne treba zabrinjavati brojka na vagi.

Nakon unosa veće količine ugljikohidrata, u tijelu se nakupila voda. Nakon tri, četiri dana normalne prehrane i treninga trebao bi biti „na nuli“. No, imaš li masti koje moraš skinuti, sada je vrijeme da se zapne. Što to znači? Pametan trening, disciplina u kuhinji i svaka pomoć sa strane u vidu fat burnera, ubrzivača metabolizma…

Suplementi, ali i prehrana

Prije nego li krenem nabrajati koji suplementi mogu dati onaj boost i biti adekvatna pomoć za otapanje masti, želim napomenuti da bez pravilne prehrane samo bacaš novce, jer, da ponovimo, nema čarobne pilule uz koju ćeš mršavjeti ukoliko jedeš više nego li što potrošiš! Ako si pak discipliniran, CLA, L-karnitin i BCAA u kombinaciji s omega 3 masnim kiselinama i velikim količinama vode i zelenog čaja mogu biti sjajni igrači na tvojoj klupi.

Zašto na klupi? Jer su oni samo pomoć, osnova su trening i klopa. Sad kad sve znaš, zašto suplementi? Omega 3 masne kiseline nedostaju većini ljudi, a upravo su masti jedan od ključnih igrača za topljenje masti. Zato je omega 3 dobar odabir.

Za CLA je potvrđeno da ubrzava potrošnju masnih naslaga za vrijeme napora, tako što opskrbljuje tijelo potrebnim aminokiselinama, znači čuva mišiće. Slično se ponaša i BCAA s tim da aminokiseline koje sadrži idu direktno u mišiće (ne trebaju prolaziti kroz jetru) i zato su sjajan izbor za pijuckanje tijekom treninga.

L-carnitin je dobro uzeti prije treninga upravo zato što djeluje sjajno na izbacivanje suvišne tekućine iz tijela, stoga ne čudi da ga koriste svi oni koji žele ubrzati rezultat. Još jedna opcija je i zeleni čaj koji je sjajan ubrzivač metabolizma, a u kombinaciji s vodom osigurat će da popiješ dovoljno tekućine tijekom dana.

Dakle, suplementi će ti svakako koristiti, ali prvo posloži prehranu, radi treninge izvan zone komfora i gledaj kako se topiš.

Share

admin